Nederlandse Vereniging voor Allergologie

The Dutch Society of Allergology

Dubbelblinde provocatie Kippenei

Kippenei in pannenkoek – dubbelblinde provocatie

100 gram kippenei = 12,3 gram eiwit (NEVO 2016/5.0); 1 kippenei weegt 50,0 gram; 100 gram recept levert 1,61 gram allergeen eiwit

Recept

Dubbeblinde provocatie recept Gekookt kippenei

Bereiding

  • Zeef de bloem en meng alle droge ingrediënten goed door elkaar
  • Voeg de natte ingrediënten één voor één toe en roer het beslag goed door.
  • Bak de pannenkoeken in de olie geleidelijk gaar.
  • De pannenkoeken zijn max. 2 dagen houdbaar, diepgevroren max. 6 maanden houdbaar op -18 graden Celcius.
Dubbeblinde provocatie doseerschema Gekookt kippenei

Deze receptuur is dubbelblind gevalideerd in 2011: Vlieg-Boerstra et al, Validation of novel recipes for double-blind, placebocontrolled food challenges in children and adults. Deze receptuur is vrijgegeven voor niet commercieel gebruik conform de richtlijn voedselprovocatie (2015). Mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).