Dubbelblinde provocatie Pistachenoot
Pistachenoot in kruidkoek – dubbelblinde provocatie
100 gram pistachenoot = 23,8 gram E (NEVO 2016/5.0); 1 pistachenoot weegt ± 1,0 gram; 100 gram recept
levert 2,13 gram allergeen eiwit.
Recept

* I.p.v. bloem en bakpoeder kan ook een gelijke hoeveelheid zelfrijzend bakmeel gebruikt worden.
** Pindaflavour en hazelnootflavour zijn te bestellen via de webwinkel: www.allergiesupermarkt.nl
Bereiding
- Verwarm over op 160 graden Celcius.
- Bekleed een muffinvorm met papieren muffins.
- Weeg de ingrediënten af en vermeng de ingrediënten goed.
- Gebruik een spatel/bolle kant van een lepel om alle klontjes van droge ingrediënten goed te vermengen.
- Vul de vormpjes tot 1/2 cm onder de rand.
- Bak de muffins 20 minuten op 160 graden Celcius.
- Dek de muffins evt. af om Malliard reactie te voorkomen.
- De muffins zijn max. 4 dagen houdbaar, diepgevroren max. 6 maanden houdbaar op -18 graden Celcius.
Doseerschema
Voor kinderen tot 12 jaar is stap 8a een leeftijdsadequate portie. Vanaf 12 jaar wordt de hoeveelheid van stap 8b aangeboden.

©2018 werkgroep receptuur voedselprovocaties NVvA. Deze receptuur is dubbelblind gevalideerd. Deze receptuur is vrijgegeven voor
niet commercieel gebruik conform de richtlijn voedselprovocatie (2015). Mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Stichting
Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).
>> Download de pdf Pistachenoot in kruidkoek – Dubbelblinde provocatie