Nederlandse Vereniging voor Allergologie

The Dutch Society of Allergology

Klinische introductie Kippenei

Kippenei in pannenkoek – open provocatie

100 gram kippenei = 12,3 gram E (NEVO 2016/5.0); 1 kippenei weegt 50 gram; 100 gram recept levert 1,61 gram allergeen eiwit.

Recept

Klinische introductie - open provocatie - recept - Gekookt kippenei

* Gemalen en ongezouten cashewnoot kan vervangen worden door 100% cashewnotenmeel. Te koop via internet bij De Notenshop – www.denotenshop.nl en Bas Boer noten 1974 – www.basboernoten.nl.
** Pindaflavour en hazelnootflavour zijn te bestellen via de webwinkel: www.allergiesupermarkt.nl

Bereiding

  • Zeef de bloem en meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten één voor één toe en roer het beslag goed door.
  • Bak de pannenkoeken in de olie geleidelijk gaar.
  • De pannenkoeken zijn max. 2 dagen houdbaar, diepgevroren max. 6 maanden houdbaar op -18 graden Celcius.

Doseerschema

Voor kinderen tot 12 jaar is stap 8a een leeftijdsadequate portie. Vanaf 12 jaar wordt de hoeveelheid van stap 8b aangeboden.

Dubbeblinde provocatie doseerschema Gekookt kippenei

©2018 werkgroep receptuur voedselprovocaties NVvA. Deze receptuur is vrijgegeven voor niet commercieel gebruik conform de
richtlijn voedselprovocatie (2015). Mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).