Klinische introductie Pecannoot
Pecannoot in kruidkoek – open provocatie
100 gram pecannoot = 9,2 gram E (NEVO 2016/5.0); 1 pecannoot weegt ± 2,8 gram; 100 gram recept levert 0,9 gram allergeen eiwit.
Recept

* I.p.v. bloem en bakpoeder kan ook een gelijke hoeveelheid zelfrijzend bakmeel gebruikt worden.
** Pindaflavour en hazelnootflavour zijn te bestellen via de webwinkel: www.allergiesupermarkt.nl
Bereiding
- Verwarm over op 160 graden Celcius.
- Bekleed een muffinvorm met papieren muffins.
- Weeg de ingrediënten af en vermeng de ingrediënten goed.
- Gebruik een spatel/bolle kant van een lepel om alle klontjes van droge ingrediënten goed te vermengen.
- Vul de vormpjes tot 1/2 cm onder de rand.
- Bak de muffins 20 minuten op 160 graden Celcius.
- Dek de muffins evt. af om Malliard reactie te voorkomen.
- De muffins zijn max. 4 dagen houdbaar, diepgevroren max. 6 maanden houdbaar op -18 graden Celcius.
Doseerschema
Voor kinderen tot 12 jaar is stap 8a een leeftijdsadequate portie. Vanaf 12 jaar wordt de hoeveelheid van stap 8b aangeboden.

©2018 werkgroep receptuur voedselprovocaties NVvA. Deze receptuur is vrijgegeven voor niet commercieel gebruik conform de
richtlijn voedselprovocatie (2015). Mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).
>> Download de pdf Pecannoot in kruidkoek – Klinische introductie – open provocatie