Nederlandse Vereniging voor Allergologie

The Dutch Society of Allergology

Klinische introductie pistachenoot

Pistachenoot in kruidkoek – open provocatie

100 gram pistachenoot = 23,8 gram E (NEVO 2016/5.0); 1 pistachenoot weegt ± 1,0 gram; 100 gram recept levert 2,13 gram allergeen eiwit.

Recept

Klinische introductie - open provocatie - recept - Pistachenoot

* I.p.v. bloem en bakpoeder kan ook een gelijke hoeveelheid zelfrijzend bakmeel gebruikt worden.
** Pindaflavour en hazelnootflavour zijn te bestellen via de webwinkel: www.allergiesupermarkt.nl

Bereiding

  • Verwarm over op 160 graden Celcius.
  • Bekleed een muffinvorm met papieren muffins.
  • Weeg de ingrediënten af en vermeng de ingrediënten goed.
  • Gebruik een spatel/bolle kant van een lepel om alle klontjes van droge ingrediënten goed te vermengen.
  • Vul de vormpjes tot 1/2 cm onder de rand.
  • Bak de muffins 20 minuten op 160 graden Celcius.
  • Dek de muffins evt. af om Malliard reactie te voorkomen.
  • De muffins zijn max. 4 dagen houdbaar, diepgevroren max. 6 maanden houdbaar op -18 graden Celcius.

Doseerschema

Voor kinderen tot 12 jaar is stap 8a een leeftijdsadequate portie. Vanaf 12 jaar wordt de hoeveelheid van stap 8b aangeboden.

Klinische introductie - open provocatie - doseerschema - Pecannoot

©2018 werkgroep receptuur voedselprovocaties NVvA. Deze receptuur is vrijgegeven voor niet commercieel gebruik conform de
richtlijn voedselprovocatie (2015). Mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).